Werken bij Lseven
Meet our Team
Werken bij Lseven is afwisselend en geeft de perfecte mix aan je dag, van gasten ontvangen tot de voorraad bijhouden, van lunch tot diner.. alle aspecten van werken in de horeca kom je tegen bij Lseven! Om je een beeld te geven wie er bij Lseven werken en wat hun bezighoudt zetten we op deze pagina van tijd tot tijd iemand in de spotlight! Deze week: Ian
Ian van Vessem
Gepassioneerde chef-kok die smaakvolle avonturen creëert bij Lseven
In de culinaire wereld is het vinden van een chef-kok met zowel een verfijnde smaak als een talent voor het combineren van diverse gerechten een ware traktatie. Onze Chef Kok, Ian van Vessem, sinds november 2021 betrokken bij Lseven, is zo'n zeldzame vondst! Met zijn passie voor koken, grondlegger voor de culinaire standaard bij Lseven en de wil om het beste uit zijn team te halen, heeft Ian inmiddels zijn stempel gedrukt op Lseven. Lees hier wat meer over Ian.
Met een achtergrond die begon in kleine restaurants in steden zoals Tilburg, Oisterwijk en Den Bosch, heeft Ian een solide basis gelegd voor zijn culinaire reis. Op jonge leeftijd begon hij zijn carrière en groeide al snel door naar een leidinggevende positie als sous-chef bij De Voorkamer in Udenhout. Daar hielp hij het restaurant op te bouwen tot een bekend etablissement dat bekend stond om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Later maakte Ian de overstap naar de hotellerie, waar hij zijn vaardigheden als leidinggevende en bemiddelaar tussen banket- en à la carte-service verfijnde bij Landgoed Huize Bergen in Vught.
“Ik ondersteun het team bij elke afdeling, Roti, Entremetier, garde.
Waar ik nodig ben, daar sta ik!”
Bij Lseven kwam Ian terecht nadat hij solliciteerde via verschillende kanalen. Hij werd aangetrokken door de prachtige locatie en het streven van het restaurant om zowel een uitstekende à la carte-ervaring als evenementen van topkwaliteit te bieden. Zijn ervaring en passie sloten perfect aan bij de visie van Lseven, wat resulteerde in een naadloze samenwerking.
Wat Ian vooral aanspreekt bij Lseven is de veelzijdigheid van het menu en de ruimte die hij krijgt om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hij ziet het als een kans om nieuwe technieken te leren en verder te kijken dan de Hollandse markt, zodat hij zijn gerechten kan verrijken met verrassende smaakcombinaties. Zijn expertise ligt voornamelijk aan de oosterse kant van de keuken, maar zijn creativiteit komt tot uiting in het bedenken van unieke gerechten voor het verrassingsmenu.
“Qua koken zit mijn specialiteit / interesse als ik echt moet kiezen in de oosterse kant. Maar vooral creatief zijn in smaakcombinaties voor het verassingsmenu vind ik leuk.!”
Onder de vele heerlijke gerechten op het menu van Lseven is Ian's favoriet zonder twijfel de Black Cod. Voorheen was dit een vis die vaak te duur was in de restaurants waar hij werkte, maar bij Lseven kreeg hij de kans om ermee te experimenteren. Door de vis te marineren in Miso en Mirin, creëerde Ian een waar culinair meesterwerk. De vettigheid en smaakvolle textuur van de vis in combinatie met de miso-marinade zorgen voor een onvergetelijke eetervaring. Dit gerecht heeft een vaste plek op ons menu veroverd en zal naar alle waarschijnlijkheid niet snel verdwijnen!
Ian is een chef-kok met een ongeëvenaarde passie voor koken en het creëren van unieke smaakcombinaties. Zijn ervaring, toewijding en talent hebben hem naar de rol van chef-kok bij Lseven geleid, waar hij zijn culinaire vaardigheden en creativiteit kan ontplooien. Zijn bijdrage aan het Lseven concept is erg waardevol en zijn favoriete gerecht, de Black Cod, is een absolute onder onze gasten. Met Ian aan het roer blijft Lseven ongetwijfeld een bestemming voor culinaire avonturiers die op zoek zijn naar een onvergetelijke smaakbeleving!
Maurice Loman
Geboren op 22 februari 1971, Millingen aan de Rijn
Ik heb mijn 4 jarige SVH opleiding gevolgd in Breda. Sinds 1988 verhuist naar Sint-Michielsgestel waar mijn ouders een Hotel Café Restaurant startten.
Ik heb in de afgelopen 36 jaar gewerkt in verschillende exclusieve zaken zoals:
1 jaar Kasteel Maurick te Vught
2 jaar Auberge de Koets te s’-Hertogenbosch
2 jaar Chalet Royal te s’-Hertgenbosch
13 jaar Restaurant De Swaen te Oisterwijk (sommelier/Maitre d’Hotel 2 sterren en beste restaurant van Nederland)
Ik ben eigen ondernemer geweest van verschillende restaurants zoals:
10 jaar Villa Couvert Oisterwijk en tegelijk Moor Wining en Dining en Couvert Exclusieve catering en Events
5 jaar Dorpsherberg en daarna Blue bar drinks en bites in Oisterwijk
Door de loop van de jaren heen heb ik diverse cursussen gevolgd en mezelf gespecialiseerd op wijngebied en daarnaast:
Ik ben leermeester voor zowel bediening als keuken.
BHV cursus.
Sociale hygiene.
Verder heb ik in m’n eigen zaken veel in de keuken gestaan en hierdoor mezelf verder ontwikkeld op culinair gebied.
“Mijn passie is vooral het bereiden van kleinere gerechten zodat gasten meerdere smaak belevingen kunnen genieten op een avond.”
Ik zie mezelf bij Lseven als een manager die vooral mijn kennis kan overdragen aan diegene die dat nodig hebben. Tegelijk zullen we moeten streven naar een bepaalde perfectie die past bij Lseven en de Brabantse warme gastvrijheid zal uitstralen. Kortom service met een glimlach !!!!
Ik heb gekozen voor Lseven omdat dit bedrijf mij aanpreekt doordat het informeel is en toch een bepaalde klasse uitstraalt. Dat past bij mij!
“Ik hoop dat iedereen waarmee ik samen werk uiteindelijk met mij de rode draad zal kunnen blijven volgen zodat we over een aantal maanden al kunnen terug kijken op een fantastische begin van de samenwerking die vraagt naar meer..”
Samen staan we sterk.
Groeten,
Maurice